Ka teine uuring kinnitab: Keskerakonna ja Vabaerakonna toetus on märgatavalt kasvanud

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade valimiskampaania kingitused.
Erakondade valimiskampaania kingitused. Foto: Erik Prozes / Postimees

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS värkse küsitlus näitas, et valimiste järel on märgatavalt tõusnud toetus Keskerakonnal ning Vabaerakonnal. Kõige enam on toetust kaotanud Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit.

Praegu on Reformierakonnal toetajaid 18, sotsiaaldemokraatidel 13, Isamaa ja Respublica Liidul üheksa protsenti. Suurim reiting on hetkel Keskerakonnal, kelle toetus on 31 protsenti. Vabaerakonna toetus on 14 protsenti, edastades nii sotse, Isamaa ja Res Publica Liitu kui ka Rahvuskonservatiivset Erakonda, kelle toetus on seitse protsenti, vahendas «Aktuaalne Kaamera».

Riigikogu valimised võitis Reformierakond, kes kogus 27,7 protsenti häältest, Keskerakond pälvis 24,8, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 15,2 ja Isamaa ja Res Publica Liit 13,7 protsenti häältest. Sügisel asutatud Vabaerakonda toetas 8,7 ja seni riigikogus esindamata Konservatiivset Rahvaerakonda 8,1 protsenti hääletanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles