Pärnumaa sotsid toetavad Mikserit, tartlased Ossinovskit

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski, Sven Mikser.
Jevgeni Ossinovski, Sven Mikser. Foto: Erik Prozes

Sotsiaaldemokraatide Pärnumaa piirkonna juhatus toetab Sven Mikseri jätkamist erakonna esimehena, samas kui erakonna Tartu ja Ida-Viru juhatused otsustasid toetada Jevgeni Ossinovskit.

«Pärast elavat arutelu Tartu piirkonna juhatuses ning tõsist kaalumist Sven Mikseri ja Jevgeni Ossinovski vahel, langes juhatuse otsus Jevgeni Ossinovski kandidatuuri kasuks. Toetasime Jevgeni Ossinovski kandidatuuri ja ootame mõlema ülesseatud kandidaadi vahel tõsist diskusiooni erakonna tuleviku ja poliitika üle. Arvan, et praeguses etapis vajame edasiminekuks värsket pilku ja julgeid otsuseid,» ütles Tartu sotsiaaldemokraatide aseesimees Tõnu Ints.

«Loomulikult ei sõltu kõik esimehe valimisest, sama tähtis on ka teiste erakonna juhatuse liikmete valimine,» lisas ta.

Tartu piirkond esitas omapoolsed kandidaadid erakonna aseesimeheks ja erakonna juhatusse. Aseesimeesteks esitati  riigikogu liige Heljo Pikhof ja Tartu abilinnapea Kajar Lember ning juhatuse liikmeteks riigikogu liige Mihkel Raud, Tartu linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Tõnu Ints ning kultuuriministri nõunik Piret Hartman.

Ka erakonna Ida-Virumaa piirkond otsustas ühehäälselt Ossinovskit toetada. «Jevgeni Ossinovski on Ida-Virumaa piirkonna esimehena tõestanud, et ta oskab organisatsiooni arendada ning kaasata aktiivseid inimesi. Ka haridus- ja teadusministrina tõestas ta oma juhtimisoskust. Usaldame teada ning usume, et ta saaks ka erakonna esimehena väga hästi hakkama,» ütles Ida-Virumaa piirkonna juhatuse ja Kohtla vallavolikogu liige Etti Kagarov.

Erakonna aseesimeesteks esitati ettevõtlusminister Urve Palo, riigikogu SDE fraktsiooni aseesimees Helmen Kütt, riigikogu SDE fraktsiooni esimees Andres Anvelt ja riigikogu õiguskomisjoni esimees Heljo Pikhof. Erakonna juhatuse liikmeteks esitati riigikogu maaelukomisjoni esimees Ivari Padar, Viljandi linnavolikogu liikmed Randel Länts ja Jaak Allik, kultuuriministri nõunik Piret Hartman ning Tartu abilinnapea Kajar Lember.

Sotsiaaldemokraatide Pärnumaa piirkonna juhatus toetab aga Ossinovski konkurendi, Sven Mikseri jätkamist erakonna esimehena.

«Juhatuse liikmed kaalusid pikalt kahe erakonna esimehe kandidaadi, Jevgeni Ossinovski ja Sven Mikseri, vahel. Tänases situatsioonis, kus oleme Sven Mikseri juhtimisel läinud valitsusse ning saanud koalitsioonilepingusse palju meile olulisi punkte, otsustasime toetada tema jätkamist erakonna esimehena,» selgitas Pärnumaa sotsiaaldemokraatide esimees ja Pärnu maavanem Kalev Kaljuste.

Kaljuste sõnul on Pärnumaa sotsiaaldemokraatidel hea meel, et erakonna esimeheks kandideerib mitu inimest ning oodatakse huviga ka Jevgeni Ossinovski programmi.

Piirkonna juhatus otsustas erakonna aseesimeheks esitada kultuuriminister Indrek Saare ja riigikogu liikme Marianne Mikko ning juhatuse liikmeks Pärnu maavanema Kalev Kaljuste.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu, kus valitakse erakonna juhtorganid, toimub 30. mail Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles