Pihl avaldas erakonna esimeheks kandideerimise platvormi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Liis Treimann

Täna avalikustas Sotsidaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jüri Pihl oma kodulehel sotsiaaldemokraatliku plaani «Uus, parem Eesti», mis on tema pakutav platvorm SDE esimeheks kandideerimisel ning mis võiks tema jätkamise korral partei esimehena saada sotside valimisprogrammi osaks.

«Tehnilises mõttes on ikkagi tegu minu kui sotside ühe esimehekandidaadi nägemusega, kuidas võiks edasi minna,» ütles Pihl Postimees.ee'le.

«Kindlasti ei ole see praegu SDE plaan, selle koostavad ikkagi erakonna liikmed üheskoos, teadupärast võetakse erakonna manifest vastu 16. oktoobri üldkogul,» rääkis ta.

Tema plaani realiseerumine tagaks Pihli sõnul riigile stabiilse majanduskasvu ja madala inflatsioonitaseme ning suurema sotsiaalse kindlustunde ühiskonnas.

Pihl toob plaanis esile seitse sotsiaaldemokraatlikku eesmärki ning pakub välja majandus- ja maksupoliitilised meetmed nende eesmärkide täitmiseks. «Vajame riiklikku arengukava uute eksporditurgude hõivamiseks. Eesti välispoliitika tuleb rakendada meie ekspordi vankri ette,» ütleb Pihl oma plaanis. Lisaks toob Pihl majanduspoliitiliste sammudena välja tasuta hariduse, mõistliku eelarvepoliitika ja viisavabaduse idapartnerlusriikidega.

Maksupoliitikas toob Pihl vajalike sammudena välja toidu, toasooja, ravimite, raamatute ning kultuuriürituste käibemaksu alandamise viiele protsendile. Lisaks peab ta vajalikuks progresseeruvat tulumaksu ja ettevõtte tulumaksu taastamist.

«Progresseeruv tulumaks töötab ka eelarvepoliitika automaatse regulaatorina: kui majandusel läheb hästi, suurendab see üldist maksukoormust ja võitleb seega ülekuumenemise vastu, kui aga majandus langeb, alandab maksukoormust ja elavdab seeläbi majandust,» seisab Pihli plaanis.

Pihli sõnul tagab plaan riigile pikaajalise ja stabiilse, 4-6-protsendise majanduskasvu ning hoiab inflatsioonitaseme ühtlaselt madala, 2-3 protsendi juures aastas.

Pihli plaan «Uus, parem Eesti» on täies mahus avaldatud Jüri Pihli koduleheküljel. «Kutsun kõiki, sõpru ja vastaseid, toetajaid ja konkurente üles plaani arutama! Asjalik arutelu on parem kui sada loosungit,» ütles Jüri Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles