Valitsus otsustas tõsta alkoholiaktsiisi järgmisel aastal 15 protsenti

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester.
Rahandusminister Sven Sester. Foto: Liis Treimann

Valitsus leppis tänasel istungil kokku, et alkoholiaktsiisi tõstetakse järgmisel aastal plaanitud 10 protsendi asemel 15 protsenti, samuti jõuti üksmeelele idapiiri väljaehitamise osas, sinna suunatakse tuleval aastal 20 miljonit eurot, ütles rahandusminister Sven Sester.

Praegu on kokku lepitud, et alkoholiaktsiis tõuseb järgmisel aastal täiendavalt 5 protsenti, aastatel 2019 ja 2020. oleks alkoholiaktsiisi tõus 10 protsendi juures, ütles Sester «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Valitsus jõudis täiendavale kokkuleppele ka sotsiaalmaksumäära langetamises. Kui algselt oli ette nähtud sotsiaalmaksumäära langetamine 2017. aasta keskel, siis nüüd täpsustati protsessi etapilisust ja otsustati 2017. aasta algusest alustada pooleprotsendilise sotsiaalmaksumäära langetusega ja jätkata 2018. aastal ühe protsendiga.

Valitsuse arutelud täna veel jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles