Kross mõistab tsentristide hulka siirdunud Belobrovtsevit ja Laatsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Kanal 2

Enne parlamendivalimisi parteid vahetanud Eerik-Niiles Krossi sõnul mõistab ta sotsiaaldemokraatide hulgast Keskerakonda siirdunud Vadim Belobrovtsevit ja Lauri Laatsi, sest inimeste poliitilised hoiakud või keskkond muutub.

Isamaa ja Res Publica Liidust Reformierakonda siirdunud Kross ütles kolmapäeval Belobrovtsevi ja Laatsi erakonnavahetust kommenteerides, et on täiesti normaalne, et inimesed oma poliitilisi hoiakuid muudavad.

«Mulle on alati nalja teinud jutud, mille kohaselt ühest küljest on erakonnad kinnised või korporatiivsed kogud, millega ollakse elu lõpuni seotud. Ja kui keegi erakonda vahetab, siis öeldakse, et kuidas nii saab, nagu oleks see mingi tohutu sündmus,» rääkis Kross, kelle sõnul on parteivahetus väga isiklik asi ja iga erakonnavahetaja peab teadma, mis on talle õige. «Ma elasin selle ju ise kõik üle,» lisas ta.

Kross toonitas igasuguse sümpaatia puudumist Keskerakonna suhtes. «Aga printsiibis rääkides, jumala eest, mina olen viimane, kes midagi neile ette heitma hakkab. Võiks öelda, et see oli julge samm,» lausus Reformierakonna nimekirjas nüüdseks riigikokku jõudnud Kross. «Selge see, et sotsid on pahased ja pettunud, Keskerakond rõõmustab ja valija võtab teadmiseks.»

Tallinna linnavolikogu saadikud Vadim Belobrovtsev ja Lauri Laats teatasid kolmapäeval lahkumisest Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja liitumisest Keskerakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles