Ruussaar: Rahvaliit võibolla siiski ei sure

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

BNSi ajakirjanik Ainar Ruussaar avaldas arvamust, et Rahvaliidu mahakandmine võib olla enneaegne ning partei suudab siiski riigikokku pääseda.

«Võibolla Rahvaliit ei suregi ära. Ma nägin unes, et erakond võtab end kokku, seal on ettevõtjaid ja ärimehi kõrgel positsioonil,» leidis Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Pole võimatu, et Rahvaliit teeb läbi suurpuhastuse, tuleb välja 2-3 poolpopulistliku mõjusa ideega, lööb n-ö. praeguse esimehe «pea teiba otsa» ning pääseb parlamenti,» kirjeldas Ruussaar võimalikku stsenaariumi.

Reformierakondlane Hannes Astok nii optimistlik polnud ning toonitas, et teadlaste hinnangul teevad inimesed oma valiku juba kuus kuud enne valimisi ära.

«Kas võime siis Rahvaliidu juba maha kanda poliitiliselt?» küsis saatejuht Priit Hõbemägi.

Seepeale meenutas Ruussaar, et tervelt 35 protsenti valijaist ei osanud oma eelistust veel öelda.

«Rahvaliit on nagu komöödia. See on nagu Šuriku uued seiklused, iga nädal on Juhan Aare mingites uutes jamades. Nagu aru on saada, on partei allhoovustes põhitegijad Villu Reiljani tiib ja Ingrid Rüütli tiib ja veel Lauri Vitsuti tiib,» rääkis Hõbemägi.

Rahvaliidu sisetülid pääsesid sel nädalal taas avalikkuse ette, kui erakonna volikogu tagandas esmaspäeva õhtul ametist volikogu juhi Uno Silbergi. Partei esimees Juhan Aare nimetas seepeale volikogu otsuseid õigustühiseks, kuna koosolekul kadus pärast paljude osalejate lahkumist kvoorum.

Samal päeval toiminud erakorralisel juhatuse koosolekul ebaõnnestus partei peasekretäri Lauri Vitsuti umbusaldamine. Paar päeva varem olid erakonna aseesimehed ühises kirjas kritiseerinud Rahvaliidu juhtimist, küll ühtegi nime konkreetselt nimetamata, kuid võis aru saada, et nende kriitika objektiks oli parteijuht Juhan Aare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles