Rosimannus näeb Rõivases noort Kallast

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus
Rain Rosimannus Foto: Jaanus Lensment

Võimuliidu loomisel jõudis paljudele halva üllatusena läbirääkimiste laua taha taas ka Rain Rosimannus (46). Müüdijuttudest tüdinenud mees avab oma rolli Reformierakonnas, võimukõnelustel ja kaitseb oma välisministrist abikaasat Keit Pentus-Rosimannust rünnakute eest, nimetades Eestit «rõvedalt šovinistlikuks maaks».

-Valitsusläbirääkimistel jäi Rõivas oma kogenematusega pigem jänni. Kiideti, jah, tema vastutulelikkust, aga isegi Sven Mikser ja Urmas Reinsalu osutusid parimateks mänguriteks.

Läbirääkimistel vahetu osalejana võin kinnitada, et eksite kõikides hinnangutes ja mängureid läbirääkimistel üldse ei osalenud. Aga vahetu osalejana ei sobi mul ka partneritele mingeid hinnanguid anda. Kuna valitsus sai kokku, tegid järelikult kõik osalised oma tööd hästi.

- Ütlete «vahetu osalejana», aga pigem teame teid läbirääkimiste «tehnilise töötajana». Kumb on täpsem või mida tähendab seekordsetel kõnelustel sündinud uudistermin «pastakas»?

See tähendas 7. märtsi läbirääkimiste voorus konkreetselt seda, et ma polnud tol päeval Reformierakonna läbirääkimiste delegatsiooni liige ja kõnelustel seetõttu sõna ei võtnud. Nimelt oli kokku lepitud, et igast erakonnast on sõnaõigusega delegatsiooniliikmeid viis. Meie Remo Holsmeriga olime kaks kõnelusi juhtiva Reformierakonna poolt nimetatud täiendavat sõnaõiguseta tehnilist töötajat, kes vastutasid üksnes selle eest, et teiste kõneldu ja kokkulepitu muutuks korrektseks kirjalikuks tekstiks.

- Kuidas sai teist ühtäkki Reformierakonna volitatud ja delegatsiooni liige? Vabaerakondlase Margus Maidla kirjeldus toimunust oli umbes selline: alguses hiilisite tagaritta, siis lauale lähemale, siis laua taha ja lõpuks hakkasite rääkima. On see täpne?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles