Kruuse Kallase kriitika üle ei imesta, Ligi aga ei pea vajalikuks igat postitust kommenteerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna juhatusse kuuluva maaeluministri Urmas Kruuse sõnul on erakonna aseesimees Kaja Kallas olnud kogu aeg erakonna tegemiste suhtes kriitiline ja teisipäevahommikune partei siseelu lahkav blogipostitus teda ei üllata.

«Mind see tema puhul eriti ei üllata ka. Ta on teinud kogu aeg sellist kriitikat. Kuigi ta pole viimasel ajal ju eriti osalenud juhatuse koosolekutel ja aruteludel. Ilmselt on ta olnud Euroopa Parlamendi saadikuna piisavalt palju hõivatud,» ütles Kruuse teisipäeva pärastlõunal BNSile, toonitades, et pole hõivatuse tõttu jõudnud Kallas blogipostitust lugeda.

«Mina ei võta ühegi kriitiku suhtes negatiivset joont, kriitika peabki olema vaba, küsimus on selles, et mis vormis seda tehakse - igaüks valib, kas teeb kriitikat blogis või juhatuse koosolekul. Meie juhatuse koosolekud on olnud sisemiselt ikka väga kriitilised, keegi ei karda seal midagi välja öelda, seda probleemi meil küll ei ole,» rääkis Kruuse.

Ka Reformierakonna juhatuse liige, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi polnud teisipäeva pärastlõunaks Kaja Kallase hommikuse kriitikaga tutvunud. «Oh jumal, mis sellest. Miks peaks seda kommenteerima. Igat blogipostitust. Ei hakka vast, ma arvan,» sõnas Ligi BNSile. Küsimusele, kas ta ei pea Kallase postitust süvenemisväärseks, ütles Ligi, et tal pole aega, ta on Tartus ja küsimused võiks saata e-kirjaga. «Kui saan, siis vastan,» ütles ta.

Endine välisminister, samuti Reformierakonna juhatusse kuuluv Urmas Paet märkis hommikul BNSile, et pole Kallase mõtteavaldustega tutvunud, hiljem aga ei leidnud enam võimalust telefonile vastata.

Samuti erakonna juhatuse liige, siseminister Hanno Pevkur ütles, et pole Kallase postitust lugenud, kuid lubas seda aja tekkides lugeda. Tund hiljem ta aga telefonikõnet vastu ei võtnud.

Erakonna juhatusse kuuluv endine minister Rein Lang ütles, et pole Kallase kriitikaga tutvunud, avaldades arvamust, et saab mahti sellele pilku heita kella 17 paiku.

Reformierakonna volikogu esimees, majandus- ja taristuminister Kristen Michal ütles hommikul BNSile, et pole Kallase postitust lugenud. «Ma tõesti ei tea, millest te räägite, saatke e-kiri,» sõnas Michal.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus ei võtnud aga telefonikõnet vastu.

Peaminister ja Reformierakonna juht Taavi Rõivas on seni piirdunud vaid lühikommentaariga Twitteris, andes mõista, et peab Kaja Kallase blogipostitust osaks parteisisesest valimisvõitlusest. «Rõõm näha, et konkurents on tihe ja teiste hulgas ka palju päris uusi tegijaid on kandideerimas,» märkis Rõivas.

Ainsana on Kallase postitust ka sisuliselt kommenteerinud riigikogu liige Laine Randjärv, kes ei nõustunud Kallase seisukohaga, et ministrid ei tohiks partei juhatusse kuuluda.

Reformierakonna aseesimees ja juhatuse liige Kaja Kallas avaldas blogis oma ettepanekud erakonna reformiks, muu hulgas soovib Kallas arvata erakonnast välja liikmemaksu mittemaksjad ning välistada ministrite kuulumine erakonna juhatusse.

Kallas kirjutas, et otsustas taas kandideerida juhatusse, lootes alustada diskussiooni Reformierakonna reformi üle. Ta avaldas lootust, et tema ettepanekud leiavad toetust erakonna liikmete seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles