Reformierakond võib saada sügisel uue peasekretäri

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kukk.
Martin Kukk. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Riigikogu uude koosseisu valitud Reformierakonna peasekretär Martin Kukk teeb sügisel lõpliku otsuse, kas jätkata tööd peasekretäri või riigikogu liikmena.

Kukk ütles Postimehele, et kuigi erinevatel erakondadel on mitmesugust praktikat, leiab ta, et pikas plaanis ei ole võimalik peasekretäri ja riigikogu liikme tööd samaaegselt hästi teha. Seetõttu otsustab ta sügisel, kas on valmis jätkama peasekretärina ja loobub riigikogu kohast või loobub peasekretäri tööst ja jätkab riigikogus. «Loomulikult konsulteerin sel teemal eelnevalt erakonna esimehe ja juhatusega,» lausus ta.

Kukk märkis seejuures, et on töötanud Reformierakonna peakontoris juba seitse aastat ning olnud sellest neli aastat peasekretär. «On olnud keerulisemaid ja vähem keerulisi aegu. Olen teinud läbi ka kogu valimistsükli, sealhulgas vedanud kohalike valimiste, Euroopa Parlamendi valimiste ja riigikogu valimiste kampaaniaid, millest kaks viimast on olnud erakonna jaoks võidukad,» ütles ta ning lisas, et praegu on tema isiklik soov liikuda pigem edasi ning jätkata sügisel tegevust vaid riigikogus.

Kukk avaldas veendumust, et kui nii läheb ja ta sügisel peasekretäri ameti maha paneb, leidub erakonnas peasekretäri kohale mitmeid väärikaid kandidaate. Uue peasekretäri kinnitab ametisse Reformierakonna juhatus erakonna esimehe ettepanekul. Peasekretär on Reformierakonna tegevjuht, kelle ülesannete hulka kuulub erakonna organisatsiooni ja valimiskampaaniate juhtimine. Samuti tegeleb peasekretär partei finantsküsimustega.

Kukk sai 1. märtsil toimunud riigikogu valimistel Tallinna Mustamäe ja Nõmme linnaosas 456 häält ning pääses kompensatsioonimandaadiga riigikokku. Riigikogu liikme volituste algusest ta erakonnalt enam palka ei saa.

Juba kuu lõpus lahkub ametist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Indrek Saar, kellest sai riigikogu valimiste järel kultuuriminister. Erakond saab uue peasekretäri 30. mail toimuval üldkogul.

Samuti peaks 6. juunil toimuva üldkogu järel ametist lahkuma Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Tiit Riisalo. Erakonna põhikirja kohaselt kinnitab uue peasekretäri eestseisuse ettepanekul IRLi volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles