Rõivas: kõlama on jäänud, justkui oleks Excel kurja juur

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe ja Taavi Rõivas
Ruta Arumäe ja Taavi Rõivas Foto: Õhtuleht / Postimees

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase hinnangul jäi tema endise nõuniku Ruta Arumäe arvamusloole järgnenud aruteludest kõlama, justkui oleks Exceli tabel kurja juur ja arvutamine riigijuhtimisel halb.

Rõivas ütles täna Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et mõjude hindamist ja tasakaalu leidmist naeruvääristada või alaväärtustada pole kohane. Tema sõnul on oluline, et oleks läbi rehkendatud, mida eri muudatused maksavad või sisse toovad, ning seda on mõistlik teha tabelites.

Küsimusele, kas Arumäe kriitika polnud ajendatud ettevaatava majanduspoliitika puudumisest, vastas Rõivas, et vastavad eesmärgid on väga täpselt kirjas nii Reformierakonna valimisprogrammis kui valitsusliidu leppes. «Väga raske on selle kriitikaga nõustuda, et ei seata sihte. Ma arvan, et sellised hästi suured üldistused üsna tihti kipuvad ekslikud olema,» ütles ta.

Rõivase kinnitusel on Eestil, sealhulgas ametisoleval valitsusel selge visioon, mille üks oluline osa on see, millist eelarvepoliitikat aetakse. Riigieelarve tasakaal on tema sõnul kivikõva vundament, et langetada tööjõumakse, ehitada paremat ettevõtluskeskkonda, innovatsiooni kui ka seda, et teadus- ja arendustegevus oleks ettevõtlusega paremas kooskõlas.

«Nendes riikides, kus on väga suur eelarvepuudujääk ja kus on suur võlg, võideldakse selle hambavalu tekitava suure probleemiga, aga neil on palju vähem mahti tegeleda sellega, kuidas tulevast kasvu initsieerida või kuidas sellele kaasa aidata,» ütles Rõivas raadiosaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles