Jüri Ratas: Eesti vajab uut koalitsioonilepet või täiesti uut valitsust

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas esines täna Keskerakonna Põlvamaa piirkonna aastakoosolekul poliitilise ettekandega, kus ta rõhutas, et Eesti ühiskond ootab uut ja õiglasemat koalitsioonilepingut või täiesti uut valitsust.

«Valitsusparteide kavatsus tõsta ulatuslikult kütuseaktsiise ning majutusteenuse käibemaksu suurendab otseselt ja kaudselt inimeste väljaminekuid ning halvendab oluliselt Eesti ettevõtluskeskkonda,» leidis Ratas, kelle sõnul on tegemist läbi analüüsimata muudatustega, mida on kritiseerinud nii maksueksperdid, majandusteadlased, ettevõtjad kui ka opositsioonierakonnad.

«Viimastel nädalatel on selgunud, et mõlemas küsimuses on põhimõttelisi eriarvamusi ka koalitsiooni enda sees,» märkis ta.

Iga poliitiku kohustus on tema sõnul anda endast parim Eesti rahvaarvu taas tõusule viimiseks, väljarände pidurdamiseks ning inimeste heaolu tõstmiseks, ent tänane koalitsioonileping ei paku neile põhiküsimustele selgeid ja konkreetseid lahendusi.

«Rahvastikukriisi ületamiseks ei piisa kosmeetilistest muudatustest Exceli tabelis. Eesti vajab põhimõttelisi muudatusi maksu- ja majanduspoliitikas ning sotsiaalvaldkonnas, et otsustavalt vähendada ühiskondlikku ja piirkondlikku ebavõrdsust,» rääkis Ratas.

«Maratonläbirääkimiste tulemusena moodustatud «kõhklusliidu» koalitsioonileping on ilmselgelt ebaõnnestunud,» nentis ta. «Valitsuse osapooltel tuleb ausalt peeglisse vaadata ning seda tunnistada.»

Eesti vajab Ratase sõnul uut ja õiglasemat valitsuslepet, mis lähtub riigi ja rahva pikaajalistest huvidest ning tegelikest väljakutsetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles