Helme sai lõpuks oma toetusrühma loodud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna sai Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni juht Martin Helme lõpuks toetusrühma traditsioonilise perekonna kaitseks loodud nii, et ükski teine erakond rühma ei kuulu.

Helme üritas rühma luua juba möödunud nädalal, kuid nähes reformierakondlaste suurt huvi, jättis ta selle katki. Nimelt seati esimehekandidaadiks ka Imre Sooäär, kes on kooseluseaduse pooldaja.

«Martin Helme luges paaniliselt ühenduse asutajaliikmete hääli kokku ja nähes, et hakkab esimehe kohta kaotama, haaras ta allkirjadega asutamisdokumendi ja põgenes saalist, ignoreerides sellega riigikogu töö- ja kodukorra seadust ja võttes võimaluse ühenduse esimehe demokraatlik valimine lõpuni viia,» ütles Sooäär.

«Reformikad üritasid asja naeruvääristada ja pea peale pöörata. Nad ujutasid järsku suure huviga kogu asja üle,» rääkis Martin Helme, kelle väitel läks ta otsima saadikuid, kes tahtsid ühendusega liituda, kuid ei olnud parasjagu saalis.

«Kui traditsioonilise perekonna kaitsegrupi esimeheks kavatsetakse valida Imre Sooäär, siis see … noh … ei ole asja algne mõte. Üritati uutele tulijatele väike vingerpuss mängida, aga ega me nüüd nii lollid ka pole,» lausus Helme.

Täna teatas EKRE, et lõpuks registreeriti riigikogus toetusrühm traditsioonilise perekonna kaitseks ning Helme valiti siiski rühma juhiks.

Täna kella kümneks olid kõik riigikogu liikmed kutsutud traditsioonilise perekonna kaitseks loodava riigikogu toetusgrupi asutamist lõpule viima. Kohale tuli seitse inimest, kõik EKRE liikmed.

Toetusrühm kinnitas tänasel koosolekul statuudi, milles on määratletud toetusrühma eesmärgid. «Traditsioonilise pere kaitse toetusrühm on kokku kutsutud ühendamaks erakondadeüleselt inimesi, kelle sooviks on tugevdada ja edendada traditsioonilise pere rolli Eesti ühiskonnas,» teatas EKRE.

Samas defineerib toetusrühm traditsioonilise perekonnana ühe mehe ja ühe naise vahelise püsiva liidu, mille osaks on nende ühiste laste eest hoolitsemine ning nende kasvatamine alates lapse eostamisest kuni tema täisealiseks saamiseni.

Toetusrühma poliitilisteks eesmärkideks parlamendis on Eesti põhiseaduse paragrahv 27 täiendamine perekonna mõiste osas vastavalt rühma statuudile, kooseluseaduse rakendusaktide jõustamise takistamine, kooseluseaduse tühistamine.

Asutamiskoosolekul kinnitatud statuudi järgi saab traditsioonilise pere kaitse toetusrühma liikmeks olla riigikogu saadik, kes kinnitab oma allkirjaga, et kavatseb hääletada statuudis sätestatud eesmärkide jõustamise poolt.

«Kõik riigikogu liikmed on jätkuvalt oodatud grupiga liituma. Loodame, et ka need Reformierakonna liikmed, kes esialgu näitasid huvi toetusgrupi töös kaasa lüüa, aga millegipärast täna ei pidanud oluliseks kohale tulla, panevad ka oma allkirja alla ja näitavad oma poolehoidu sätestatud eesmärkidele. Kui nad mõne aja jooksul seda ei tee, siis me ei saa neid vastavalt statuudile lugeda toetusrühma liikmeteks,» ütles Martin Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles