Juhan Aare soovib vabaneda õõnestajatest enda ümber

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare
Juhan Aare Foto: Artur Sadovski

Rahvaliitu kraavist välja tõmbama valitud Juhan Aare tunnistas intervjuus Postimehele, et tal polnud aimugi, millisesse seltskonda satub ning nendib, et saades lahti plahvatusohtlikust pommist ehk õõnestajatest enese ümber, soovib ta moodustada oma meeskonna.

Aare rääkis, et kuue maakonnaühenduse ja ühe linnaühenduse juhatus on augustis ja septembris volikogule ning juhatusele edastanud kirjalikud avaldused, milles taotletakse peasekretär Lauri Vitsuti ametist vabastamist.

«Ka mina olen pöördunud aseesimeeste, juhatuse ja volikogu liikmete poole palvega võimaldada mul endal valida oma lähemad kaastöölised,» märkis parteijuht.

Esmaspäevasel erakonna juhatuse erakorralisel koosolekul aga ei pidanud juhatuse enamus vajalikuks rahuldada esimehe soovi ning otsustas, et peasekretärina jätkab Vitsut.

Küsimusele, mis motiividel tegutseb Vitsut, vastas Aare, et erakondade sisesed leerid ja grupeeringud on poliitikas täiesti tavaline nähtus ning olukord muutub erakonnale ohtlikuks siis, kui mingi leer või grupeering vastandab end näiteks maakonnaühenduste seisukohtadele või erakonna esimehele. «Seda nimetatakse võimuvõitluseks. Võimujanu võib mõnel inimesel märgatavalt vähendada reaalsustaju ja teha neist isegi Hiina keisri.»

Aare sõnutsi läheks praegu parteis toimuva kirjeldamiseks vaja Shakespeare’i, aga võib-olla ka Agatha Christie sulge.

Parteijuhi hinnangul peaks Rahvaliidu volikogu esimehe Uno Silbergi käigupealt ja põhjendusteta tagandamine mõjuma tõsise ohusignaalina erakonna enam kui 9000 liikmele.

«Niisugust kiirkäigul tegutsemist kritiseeris ka auesimees, erakonna üks loojaid, erakordselt suure poliitilise kogemusega Arnold Rüütel, kuid seda tehti siiski…Miks? Kes juhib mängu ja kust juhitakse mängu – selles on küsimus.»

Erakonna juhiks asudes oletas Aare enda sõnul, et tal ei saa olema kerge, aga et ta puutub puutun erakonna juhtimise tasandil kokku sedavõrd keerulise seltskonnaga, ei osanud ta ette kujutada. «Kõigele nähtule ja kuuldule mõeldes meenuvad mulle aeg-ajalt mõned Viiralti ja Goya teosed…»

Lähiajal lubab Aare kokku kutsuda Rahvaliidu maakonna- ja linnaühenduste esindajad, et arutada kujunenud olukorda ja kavandada edasist tegevust.

«Kindlasti oleksin käesolevaks ajaks rohkem saavutanud, kui saaksin lahti raskest ja plahvatusohtlikust pommist oma jala küljes. Tahaksin selle pommi asendada oma meeskonnaga. Ma ei ole kaotanud lootust, et ühel päeval mul selline võimalus ka avaneb,» kinnitas Aare, et ei kavatse püssi põõsasse visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles