Silberg: Rahvaliit on jagunenud normaalseteks ja kriminaalse taustaga tegijateks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Silberg.
Uno Silberg. Foto: Liis Treimann

Eile ametist tagandatud Rahvaliidu volikogu esimees Uno Silberg leiab, et erakond on lõhki, olles jagunenud normaalseteks ja kriminaalse taustaga tegijateks.

Praegu andvat selgelt tooni kriminaalse taustaga seltskond, vahendas Reporter.ee.

«Kuigi Villju Reiljan astus juba ammu erakonnast välja, on tema kätt partei juhtimises siiani tunda,» väidab Silberg.

Lauri Vitsut on kriminaalasjas õigeks mõistetud, Villu Reiljan on aga kõigis Eesti kohtuastmetes süüdi jäänud, partei aseesimees Viljar Jaamu on võlgnik, Monika Kuzmina kõrtsikakleja ning endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo kahtlustatav.

Juhan Aare tõrjub süüdistusi

«Aivar Tuulbergiga sõlmitud leping ütleb selgelt, et Ruhnu filmi puhul on juttu uurimistöödest ettevalmistustöödeks filmi tegemisel,» pareeris Juhan Aare eile üles kerkinud uusi süüdistusi tema firma Eesti Kultuurfilm aadressil.

E24 kirjutas hiljuti, et Rahvaliidu aseesimees Viljar Jaamu osalusega firmale kuuluv ettevõte on Krediidiinfo järgi maksuametile ehk Eesti riigile maksmata maksude eest võlgu üle miljoni krooni.

Firmale kuulub Hotell Salzburg, kus toimuvad ka Rahvaliidu juhatuse koosolekud.

Rahvaliidu pressiesindaja Andres Raid teatas kolmapäeva hommikul Silbergi jutu kommentaariks, et Jaamu ei ole isiklikult mitte kellelegi võlgu ega osale ühegi ettevõtte otseses ega kaudses juhtimises, millel oleks võlgu või ajatatud makseid.

«Seega on see informatsioon otseselt käsitletav laimuna ega oma tegelikkusega mingit seost, küll aga ilmestab võrdlemisi täpselt infoallika enda isikut,» teatas Raid.

Uno Silbergi laimu ja valetamist hakkab arutama erakonna aukohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles