Samost: aktsiisitõusu korral hakkab kogu Lõuna-Eesti käima Lätis kütust ostmas

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost.
Anvar Samost. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ajakirjanik Anvar Samost leidis, et kui valitsus kavandatud kütuseaktsiisi tõusud ellu rakendab, võib see tähendada, et Lõuna-Eesti elanikkond hakkab käima Lätis autokütust soetamas.

«Väga hea, et mingisugune kulude katmise plaan on avalikustatud ja seda saab arutada, aga halb, et see on viidud hüsteerilisele pinnale, justkui tuleks maailma lõpp, kui kütusehind tõuseb,» leidis riigikogu liige Kalle Muuli (IRL) Kuku raadio saates «Muuli ja Samost».

«Tegu on ikka rämeda hinnatõusuga,» rõhutas Samost. «Juba praegu on olukord, kus diiselkütus maksab Lätis vähem kui Eestis, umbes 3 senti liitri kohta ning kui see aktsiisitõus tuleb peale, hakkab kogu Lõuna-Eesti Lätis käima autokütust ostmas.»

«Ma ei ütle, et minu meelest on kütuseaktsiisi tõus hea, see on äärmisel juhul alles paremuselt kolmas rahasaamise allikas see. Pigem peaks kulude kokkuhoiust raha leidma, arvan, et riigivalitsemise kuludelt annaks kõvasti kokku hoida,» rääkis Muuli.

«Mis on probleem, miks on see asi nii aktuaalne? Peamiselt seepärast, et valimiskampaania ajal erakonnad ei öelnud poole sõnagagi, et neil on kavas tõsta kütuseaktsiisi 50 protsenti, et neil on plaan minna inimeste maksuvaba tulu kallale,» loetles Anvar Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles