Protestist hoolimata asus IRLi noor ministri nõunikuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirle Rosenfeldt
Sirle Rosenfeldt Foto: Erakogu

IRLi noortekogu liige Sirle Rosenfeldt asus tööle rahandusminister Sven Sesteri (IRL) nõunikuna, hoolimata sellest, et vaid nädal tagasi oli noortekogu avalikult teatanud, et protestiks aktsiisitõusude vastu nemad uue valitsuse poliitilistele ametikohtadele ei lähe.

«Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) noorteorganisatsiooni eestseisus otsustas, et tulenevalt maailmavaatest ei toeta organisatsioon koalitsioonileppe eelnõus sätestatud aktsiisitõusu ja erakonna asumist aktsiiside kaudu makse tõstvasse koalitsiooni,» teatas IRLi noortekogu pressiteates 7. aprillil.

«Seetõttu ei ühine IRL Noored ka reforminoorte initsiatiivil kokku kutsutava noorte varivalitsussega ja ei asu täitevvõimu poliitilistele ametikohtadele ehk ministrite poliitilisteks nõunikeks,» lisati teates.

Ometigi nähtub nüüd rahandusministeeriumi kodulehelt, et ministri nõunike hulgas on ka noorteorganisatsiooni varasem esimees Sirle Rosenfeldt.

«Tegelikult ma olen teatanud ka noorte aseesimehele, et see avaldus ei olnud läbi räägitud. Mina ei ole selle sisu osas saanud diskuteerida ega läbi rääkida,» ütles Rosenfeldt Postimehele.

«Mina selle avaldusega nõus ei ole. See on minu isiklik seisukoht,» rõhutas ta ja lisas, et pärast uue juhatuse valimist mullu juulikuus pole ta noorteorganisatsioonis enam väga aktiivselt tegev olnud. «Konservatiivsete noortena me peaksime tubaka- ja alkoholiaktsiisi toetama kindlasti. Kütuseaktsiis on eraldi teema,» lausus IRLi noortekogu lihtliikmete hulka kuuluv Rosenfeldt.

Rahandusministri poliitilise nõunikuna tegeleb ta oma sõnul eri teemadega, mis päevakorda kerkivad. 

IRL Noorte peasekretär Ergo Hanni märkis, et otsuse mitte asuda kütuseaktsiisi tõstva valitsuse ministrite poliitilisteks nõunikeks võeti vastu IRL Noorte eestseisus. «IRL Noorte seisukoht ei ole muutunud. Oleme jätkuvalt veendunud, et makse tõstvat poliitikat ajava valitsuse nõunikuks ei ole parempoolse noorteorganisatsiooni liikmel kohane minna,» lausus Hanni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles