Vaata, kes pani valimiskampaaniaks hakkama kõige rohkem isiklikku raha

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine riigikogu liige Annely Akkermann.
Endine riigikogu liige Annely Akkermann. Foto: Urmas Luik

Riigikogu kandidaadid on kohustatud erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) tegema eraldi ülevaate, kui nad on kulutanud valimiskampaaniaks isiklikku raha või saanud selleks eraldi annetusi.

Postimees teeb ülevaate kandidaatidest, kes koos annetustega panustasid oma valimiskampaaniasse kõige rohkem isiklikku raha. Selliseid oli kõige rohkem Isamaa ja Res Publica Liidus ning Keskerakonnas, samas ei mahtunud edetabelisse ühtegi reformierakondlast või vabaerakondlast.

Suurima panuse isiklikest vahenditest tegi Pärnumaal kandideerinud IRLi liige Annely Akkermann (30883,35 eurot), kes jäi riigikogust välja.

Ka Tõnis Palts panustas enda valimiskampaaniale palju raha, kuid suur osa tuli annetustena Karmen Paltsult, Tiina Mõisalt, Jüri Käolt, Väino Kaldojalt (17604,62 eurot). ERJK andmetel on ülejäänud Paltsul veel maksmata, kuid Paltsi kinnitusel on ta maksmisega tegelenud ja võlg on tasapisi vähenenud.

Üllataval kombel on kolmas suurim panustaja sots Evely Purre (21261,75 eurot). Purre kandideeris Harju- ja Raplamaal ning sai 160 häält. Temal on kõik kampaaniakulud ka tasutud.

Ka jälgis Postimees, kui palju isikliku raha panustajad siis hääli said. Lisaks Purrele, kes sai 160 häält, tasub eraldi välja tuua ka IRLi liiget Andres Ergmad, kes küll TOP15 sekka napilt ei mahtunud. Siiski kulutas tema isiklikest vahenditest 6220,70 eurot ja sai 132 häält.

Detailset ülevaadet saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles