Peaministri büroo juhiks saab taas Kairi Uustulnd

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Uustulnd alustab tööd peaministri büroos esmaspäevast.
Kairi Uustulnd alustab tööd peaministri büroos esmaspäevast. Foto: Mihkel Maripuu

Vahepeal lapsehoolduspuhkusel olnud Kairi Uustulnd hakkab alates 20. aprillist taas peaministri bürood juhtima.

«Tunne on igati hea. Poolteist aastat kodus lastega tegelemist on andnud uut energiat ja motivatsiooni,» ütles Uustulnd, kelle sõnul tegi talle ettepaneku asuda peaministri bürood juhatama peaminister isiklikult.

Ta ütles, et töö on talle juba sisu poolest tuttav ning on teada, mis teda ees ootab. «Minu esmaseks ülesandeks on aga komplekteerida lõpuni peaministri meeskond,» sõnas ta, lisades, et edasine lähtub juba koalitsioonilepingust ja peaministri seatud prioriteetidest.

Uustulnd töötas peaministri büroo juhina ka aastatel 2011–2013. Kui ta 2013. aasta septembris lapsehoolduspuhkusele jäi, võttis tema töö üle Liina Kersna, kes oli varem töötanud pikalt valitsuse kommunikatsioonibüroos.

Reformierakonda kuuluv Uustulnd on sündinud 1982. aastal Kuressaares. Ta on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli haldusjuhtimise erialal ning töötanud ülikooli rahvusvaheliste suhete osakonnas. 2005. aasta lõpus sai temast kaitseministri, 2007. aastal justiitsministri ja 2010. aastal rahandusministri nõunik.

Peaministri büroo nõustab ja toetab peaministrit. Peaministri büroo koosseisu kuuluvad peaministri nõunikud ja abid, kes nimetatakse ametisse peaministri volituste ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles