Ligile ei meeldi Horisont 2020 rahastuse vähendamine

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi teatas, et temale ei meeldi Horisont 2020 (ELi teadusuuringute ja innovatsiooni rahastamisprogramm - toim) rahastuse vähendamine, ministri arvates toetatakse teaduse ja innovatsiooni asemel kahtlase väärtusega majanduse elavdamist.

«Karta on, et teadus ja innovatsioon saab ka Eestis vähem raha, vähemalt on surve all,» märkis Ligi, et täpseid hinnanguid tuleb veel vaadata, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Aga idee ise, et teaduse ja innovatsiooni asemel toetakse sellist stimuleerimise ideed, see on üldiselt vale,» nentis Ligi, kes avaldas lootust, et selle fondi kaudu midagi, kas või kaudselt, teadusele ja innovatsioonile ikka tuleb.

Ka Tartu ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor Toivo Maimets on kurb Euroopa Liidu teadusrahastuse vähendamise üle. «Kindlasti ta mõjutab selles mõttes, et meie võimalused uusi grante taotleda vähenevad,» tõdes professor Maimets, kelle hinnangul on Horisont 2020 rahastuse vähendamine kõige suurem löök just väiksematele riikidele nagu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles