Taavi Rõivas Helsingis: Soome on Eesti olulisim partner

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus Soome kollegi Alexander Stubbiga.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus Soome kollegi Alexander Stubbiga. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas tänasel kohtumisel Soome kollegi Alexander Stubbiga, et Soome on Eestile jätkuvalt lähim partner, seda eriti majandus- ja digitaalkoostöö valdkonnas.

«Eesti ja Soome koostöö on juba aastaid olnud väga hea ning pidevas arengus. Arvestades kriisijärgset globaalset majandusolukorda, peaksid Eesti ja Soome siiski veelgi tihedamat koostööd tegema, et kahe riigi majandusi tugevdada ning leida uusi eksportturge,» ütles peaminister Rõivas Helsingis.

Kahepoolne koostöö IKT-valdkonnas on Eesti jaoks üks prioriteetidest ning suur töö, mis on ära tehtud näiteks X-tee ja kasutusele võtmisel ja piiriüleste e-teenuste kahe riigi vahel. «Samal ajal peame edasi liikuma piirideülese e-teenuste ühendamisega,» nentis Rõivas ja lisas, et digitaalse ühisturu teemadel peaksid Eesti ja Soome ka Euroopa Liidu tasemel koostööd tegema.

Peaministrid arutasid ka Venemaa tegevust Ukrainas ja selle destabiliseerivat mõju Euroopa julgeolekule. Eesti ja Soome jätkavad süvendatud kaitsekoostöö suunal, selle üheks väljapaistvamaks projektiks on Eesti kaitseväe üksuse panustamine koostöös Soomega UNIFIL rahutagamismissioonile Liibanonis.

«Tahan tänada lahkuvat valitsust koostöö eest. Eesti ja Soome koostöö on olnud esmaklassiline maailmas ja rahvusvaheliseks teenäitajaks IKT sektoris. Loodan, et suurepärane koostöö jätkub ka uue valitsusega,» sõnas Rõivas.

«Öeldakse küll, et riikide vahel ei ole sõprust, vaid on huvid. Sellegipoolest, tahaksin tänada ka Alexit, kellega ei ole pelgalt teinud head koostööd, vaid keda saan nimetada Eesti sõbraks ja ka isiklikuks sõbraks,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles