Eksperdid: koalitsioonileppest riigireformi osas suurt konkreetsust ja ambitsiooni ei leia

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Raidla
Jüri Raidla Foto: Liis Treimann

Erinevate elualade tippspetsialistid on aastaid rääkinud reformide tähtsusest, «Aktuaalne kaamera. Nädal» uuris ekspertidelt, kuidas nad hindavad koalitsioonileppes käsitletud riigireformi ja tervishoiupoliitikat.

Riigireformi osa oleks võinud lepe olla julgem ja ambitsioonikam, arvab advokaat ja õigusekspert Jüri Raidla, kes on aastaid rääkinud riigi reformimise vajalikkusest, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Kui me vaatame seda peatükki, millega riigireform algab, siis tegelikult me leiame sealt väga suure hulga sõnu «parandame», «vähendame», «suurendame» ja «tõstame» või «langetame», kuid paraku seal selliseid konkreetseid meetmeid, mida siis selle reformi raamides tuleks teha, mis ühtlasi annaksid edasi selle reformi määratluse radikaalsel viisil, neid seal praegu kirjas ei ole,» hindas advokaat ja õigusekspert Jüri Raidla.

«Riigireformi sõna kõige keerulisem osa on see, et täpselt ei olegi aru saada, mida selle all mõeldakse. Seda me nägime juba valimisdebatis kui ka praegu on sinna alla koondatud umbes kolmel leheküljel teemad, mis riigi toimimisega seonduvad,» lausus Praxise juht Annika Uudelepp, kelle hinnangul on riigireformi osa nagu popurrii, millele vastu vaielda ei saa, kuid suurt konkreetsust sellest ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles