Toom: Reformierakond ei õigusta enam oma uhket nime

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Erik Prozes

Keskerakondlasest Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom ütles Postimehele, et koalitsioonileppes ei kajastu Reformierakonna reformimeelsus ning erakond ei õigusta enam oma uhket nime.

«Ma ei ütle, et ma lugesin seda (koalitsiooni nõrkust- toim.) leppest välja, aga ma olen teiste koalitsioonierakondade esindajate käest kuulnud, et sellist umbusaldust üksteise vahel pole mite kunagi varem olnud,» ütles Yana Toom. 

Keskerakondlase arvates soovivad koalitsioonipartnerid teineteisele ära teha. «Üks märk sellest on Ligi nii-öelda Ossinovski tooli peal. See lihtsalt pole ilus. Kui nad väga tahtsid endale seda portfelli, siis on seal ju Urve Tiidus, kes saaks sellega hakkama. See on selge ärategemise märk ja pole normaalne niimoodi koostööd alustada,» arvas Toom, kelle arvates koalitsioon ei pea neli aastat vastu. 

Keskerakond tema sõnul tagauksest ega iga hinna eest võimule ei läheks. «Meie valimisslogan oli «Teeme teisiti!» ja meil on väga selge arusaam sellest, et tuleb teha teisiti. Praegu jääb aga selline mulje, et tõeline reformierakond on Eestis Keskerakond, see on erakond, kes tõesti tahab reforme.  See, mis toimub praegu, see on selge stagnatsioon. Selline tunne, et Reformierakond ei õigusta enam oma uhket nime,» ütles Toom, kelle arvates pole ka koalitsioonileppes reformidest juttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles