Rõivas: Eesti sai valitsuse, kus on esindatud suurem arv ühiskonnagruppe

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell 14 algas Stenbocki majas Taavi Rõivase II valitsuse esimene istung.
Kell 14 algas Stenbocki majas Taavi Rõivase II valitsuse esimene istung. Foto: Sander Ilvest

Et valitsuses on nii liberaalid, konservatiivid kui sotsiaaldemokraadid, tähendab seda, et esindatud on rohkemad ühiskonnagrupid kui sarnaste maailmavaateliste seisukohtadega erakondadest koosneva valitsuse puhul, ütles peaminister Taavi Rõivas.

«Kui me vaatame, kes on valitsusliidus - liberaalid - Reformierakond, konservatiivid -IRL, ja sotsiaaldemokraadid - Euroopa mõistes kolm klassikalist ideoloogiat, ja kui nende kolme ideoloogia kombinatsioonis teha sellist valitsust, kus teha natukene ühisosa ära, oleks see lihtne. Aga kui kolme erineva ideoloogiaga valitsused üritavad suuri asju teha, siis võtame kas või Soome kogemuse, seal peeti läbirääkimisi mitu kuud, võtame näiteks, kui Angela Merkel tegi valitsust sotsiaaldemokraatidega, olles ise konservatiivsemast Kristlik-Demokraatlikust Parteist, siis see ideoloogiliste vastasseisude ületamine ja ühisosa leidmine - eks ta ongi natuke keerulisem, kui kahe peale suhteliselt sarnase maailmavaatega erakonnal,» rääkis peaminister ETV saates «Kahekõne», vahendas ERR Uudised.

Et kõik valitsuserakonnad ei ole maailmavaateliselt sarnased, aitab Rõivase meelest kaasa sellele, et Eesti saab valitsuse, kus on esindatud rohkemad ühiskonnagrupid.

«Ja rohkemad Eesti inimesed saavad tunda, et meie, meie Eesti on ka siin valitsuses olemas,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles