Tsahkna: Muulit paistab häirivat IRLi olemasolu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitikasekretäri Margus Tsahkna meelest paistab ajakirjanik Kalle Muulit häirivat IRLi olemasolu ja poliitika.

Postimehe ajakirjanik Kalle Muuli võttis tänases Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» teravalt sõna IRLi küsitluse vastu, soovitades erakonna esimehel Mart Laaril üks paljudest küsitluse vastajatele pakutavatest meenetest - riidest koti - enesele pähe tõmbamist.

«Muuli viha peamiseks ajendiks on IRLi olemasolu ja meie poliitika, mitte praegu käiv küsitlus või vorm, milles me valijate poole pöördume,» leidis Tsahnka oma ajaveebis.

Tsahkna sõnul toimuvad täna Rootsis parlamendivalimised, kus otsesuhtlus valijatega ja nendelt oma ideedele tagasiside küsimine on loomulikum kui igal hommikul ilmuvad ajalehed.

«Kalle Muuli, kes nimetab ennast osalusdemokraatia eest seisjaks, nimetab aga inimeste kuulamist ja küsitlust «madalale langemiseks» ning otsesuhtlust valijatega hoopis nende tüütamiseks. See näitab, et teda vihastab ühtmoodi nii poliitikute võõrandumine rahvast kui ka konkreetsed sammud selle võõrandumise vähendamiseks. Õigemini on tema viha põhjused ilmselt hoopis mujal,» leidis IRLi poliitikasekretär.

«IRL kavatseb poliitikale veidi teist moodi läheneda, nagu Muuli arvab. Meie leiame, et inimeste arvamust peab küsima ning seda ka arvestama. Meie kavatseme inimestega rääkida. NIi et Muuli võiks sellega juba ette harjuma hakata,» sõnas Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles