Galerii: valitsus andis riigikogu ees ametivande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivase juhitav Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu valitsus andis täna kell 10 alanud riigikogu istungil ametivande ja astus seega ametisse.

Peaministri ettepanekul kuuluvad uue valitsuse koosseisu ettevõtlusminister Urve Palo, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, justiitsminister Urmas Reinsalu, kaitseminister Sven Mikser, keskkonnaminister Marko Pomerants, kultuuriminister Indrek Saar, maaeluminister Urmas Kruuse, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, rahandusminister Sven Sester, riigihalduse minister Arto Aas, siseminister Hanno Pevkur, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev ja välisminister Keit Pentus-Rosimannus. 

Peaminister Taavi Rõivas on nimetanud valitsuse olulisemateks eesmärkideks lastega perede toimetuleku parandamist ja laste sündi toetava keskkonna edasiarendamist, Eesti julgeoleku tugevdamist, madalapalgaliste elanike toimetuleku suurendamist, majanduskasvu edendamist ja tööjõumaksude vähendamist, ääremaastumise leevendamiseks riigi ja kohaliku halduse reformimist ning Eesti ettevalmistamist eesistumiseks ja selle edukat läbiviimist. 

Riigikogu ees andsid ametivande ka asendusliikmetena parlamenti pääsenud Ivi Eenmaa, Mati Raidma, Kristjan Kõljalg, Vilja Savisaar-Toomast, Hardi Volmer, Marianne Mikko, Imre Sooäär, Meelis Mälberg, Einar Vallbaum, Mart Nutt, Andre Sepp, Mark Soosaar ja Kalle Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles