Seeder: parem olla meestega koalitsioonis kui naistega opositsioonis

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue valitsuse liikmed Kadriorus.
Uue valitsuse liikmed Kadriorus. Foto: Liis Treimann

IRLi eestseisuse liige Helir-Valdor Seeder ütles, et persoonide valik ministrikohtadele on valuline protsess ning üldises plaanis kukkus erakonnas välja nii, et «parem on olla valitsuses meestega kui opositsioonis naistega».

ETV saates «Foorum» tuletas keskfraktsiooni juht Kadri Simson meelde, et aasta tagasi IRLi suurkogul küsis toonane IRLi liige Yoko Alender partei meespoliitikute käest, et millal tuleb aeg, kus erakond nimetab valitsusse ka naisministri, millele Seeder olevat vastanud, et IRList saab naine valitsusse siis, kui partei saab peaministrikoha, vahendas ERR Uudised.

Seeder ütles tänases saates, et see vastab tõele, kuid tuletas meelde, et neil on tegelikult Lagle Pareki näol naisminister valitsuses olnud.

«Lagle Parek on olnud siseminister ERSP aegadel, mis ei ole I ega R ega L,» vastas seepeale Simson.

«Meil on väga tublisid naisi, ma olen täiesti kindel, et ka järgmistes valitsuskoalitsioonides pakub IRL välja naiskandidaate, parem olla valitsuses meestega kui opositsioonis naistega, võimu teostada, mängida palliplatsil on kindlasti mõistlikum, kui olla kõrvaltvaataja,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles