Aaviksoo: erakonna uus juht võib tulla laiemast ringist kui vaid ministrid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson, Jaak Aaviksoo, Urmas Reinsalu, Sven Sester, Viktoria Ladõnskaja ja Kaia Iva IRLi volikogul.
Marko Mihkelson, Jaak Aaviksoo, Urmas Reinsalu, Sven Sester, Viktoria Ladõnskaja ja Kaia Iva IRLi volikogul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimehe Jaak Aaviksoo hinnangul on liiga vara öelda, kas partei ministrikandidaatide seast võib tulla ka erakonna uus, suvel valitav esimees.

Aaviksoo ütles Postimehele, et kaalutlused, justkui peaks erakonna esimees kuuluma valitsusse, ei ole kindlasti nii olulised ja tegelikult võib erakonna esimees tulla märksa laiemast ringist.

Ta märkis, et uue esimehe kandidaadile erakonnas kindlasti juba mõeldakse, aga vähegi selgemat seisukohta seni võetud ei ole. «Nii et ei ole mõtet spekuleerida nende inimestega seoses erakonna esimeheks saamisega,» ütles ta.

Sellele, millised portfellid erakond võimukõneluste käigus sai, pole Aaviksoo hinnangul aga midagi ette heita. Tema sõnul on keskkonna-, sotsiaalkaitse-, rahandus- ja justiitsministri koht vastutusrikkad ja kaks viimast ka poliitiliselt väga mõjukad. «Pigem on küsimus selles, kui tugevalt IRL suudab need portfellid täita ja siis ka valitsuse poliitikat mõjutada. Minu jaoks on pall IRLi käes,» lausus ta.

Aaviksoo sõnul on raske ennustada, kui tuliseks kujuneb arutelu ministrikandidaatide ja koalitsioonilepingu üle homme kogunevas erakonna volikogus. Ta avaldas lootust, et erakond vaatab valitsusse minekut laiemas, ka erakonna tulevikku arvestavas kontekstis. «Ehkki ma arvan, et erakonna valitsusse minek saab volikogu toetuse ja vaevalt, et ministrikandidaadid ka nüüd erakonna volikogus läbi kukuksid,» lisas ta.

IRLi senine esimees Urmas Reinsalu teatas ametist lahkumisest vahetult pärast riigikogu valimisi, kus erakond kaotas üheksa mandaati. Uue esimehe ja uued juhtorganid valib erakond 6. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles