Haridus- ja teadusministriks tõuseb tõenäoliselt Jürgen Ligi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Üle pea kahe aastakümne taas Reformierakonnale läinud haridus- ja teadusministri koha saab suure tõenäosusega endale erakonna aseesimees, varem nii kaitse- kui rahandusministri ametit pidanud Jürgen Ligi.

Reformierakonnast jätkab ilmselt välisministrina Keit Pentus-Rosimannus ja siseministrina Hanno Pevkur. Kristen Michalist saab ametlikult kinnitamata andmetel majandus- ja taristuminister, senisest tervise- ja tööministrist Urmas Kruusest maaeluminister ning Arto Aasast riigihaldusminister.

Kui Reformierakonna juhatus ei tee kandidaatides kolmapäeval muudatusi, pääsevad nende asendusliikmetena parlamenti Kristjan Kõljalg, Imre Sooäär, Meelis Mälberg, Vilja Savisaar-Toomast, Mati Raidma ja Ivi Eenmaa. Peaminister Taavi Rõivase asendusliige on Andre Sepp.

Isamaa ja Res Publica Liidust saab erakonna eestseisuse ettepaneku kohaselt keskkonnaministriks Marko Pomerants, rahandusministriks Sven Sester, sotsiaalkaitseministriks Margus Tsahkna ja justiitsministriks Urmas Reinsalu.

Pomerantsi asemel saab riigikokku Einar Vallbaum, Tsahkna asemel Kalle Muuli ja Reinsalu asemel Mart Nutt. Sester kogus riigikogu valimistel Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas 1392 häält, kuid jäi napilt parlamendist välja.

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast peaksid valitsusse jääma Sven Mikser, kes jätkab kaitseministrina, ning senine majandus- ja taristuminister Urve Palo, kellest saab ilmselt väliskaubandus- ja ettevõtlusminister. Kultuuriministriks asub tõenäoliselt Indrek Saar ning tervise- ja tööministriks Rannar Vassiljev.

Mikseri asemel pääseb parlamenti Hardi Volmer, Saare asemel Mark Soosaar ja Palo asemel Marianne Mikko. Lääne-Virumaal 2172 häält saanud Vassiljev ei osutunud riigikokku valituks.

Reformierakonna volikogu arutab koalitsioonilepingut täna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu homme õhtul. Kui lepe saab kõigi volikogude heakskiidu, võib selle allkirjastamine toimuda kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles