Lauristin naudib Brüsseli mõttetalguid

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Tairo Lutter

Täna tähistab oma 75. sünnipäeva sotsiaaldemokraadist Euroopa Parlamendi liige professor Marju Lauristin. Ta ütleb, et töö Brüsselis meeldib talle, sest seal võetakse aruteludeks aega – pole sellist kärsitust ja pealiskaudsust kui Eestis.

Ei tahaks rääkida vanusest, aga number 75 on ...

See on õudne.

Ma ei tea, kas see on praegu õudne, aga 25 aastat tagasi oli 75-aastane inimene väga vana inimene. Tänapäeval see enam nii ei ole. Teie põlvkond on väga erinevalt hakkama saanud. Olite peaaegu 50, kui ajad muutuma hakkasid. Osa teieealistest suutis ümber ja kaasa mõelda, ning olid teised, kes seda ei suutnud. Olete mõelnud, millest see sõltus?

See sõltub väga palju inimese enda hoiakust ja ka haridusest ning väga palju inimese huvidest. Kas tal on midagi, mis teda elus hoiab. Muidugi sõltub see väga palju sellest, milline on ta isiklik elu ja kodu. Need, kes on vanaemad ja vanavanaemad, on juba selle tõttu aktiivsed. Väga paljud on ka töiselt aktiivsed. Meie omaaegsel eesti filoloogia kursusel olid mõni aasta tagasi veel väga paljud ka töiselt aktiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles