IRLi ministriteks saavad Reinsalu, Sester, Pomerants ja Tsahkna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ministrid loodavas valitsuses on Urmas Reinsalu, Sven Sester, Marko Pomerants ja Margus Tsahkna, selle paigutuse peab kinnitama ka erakonna volikogu.

IRLi eestseisus otsustas esmaspäeval, et justiitsministriks saab erakonna esimees Urmas Reinsalu, rahandusministriks eelmise riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Sven Sester, keskkonnaministriks Marko Pomerants ja sotsiaalkaitseministriks eelmise riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Margus Tsahkna.

Eestseisuse otsuse peab kinnitama teisipäeva õhtul kogunev erakonna volikogu, kinnitas IRL BNSile.

Reformierakond saab loodavas valitsusliidus seitse ministrikohta, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ning IRL kumbki neli ministrikohta, otsustasid erakondade juhid esmaspäeval.

Reformierakonnale kuuluvad kokkuleppe järgi uues valitsusliidus peaministri, välisministri, majandus- ja taristuministri, siseministri, maaeluministri, haridus- ja teadusministri ning riigihalduse ministri portfellid.

SDE saab kaitseministri, kultuuriministri, tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri portfellid.

IRL vastutab keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri portfellide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles