Millega hakkab tegelema riigihalduse minister?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi vana maja.
Rahandusministeeriumi vana maja. Foto: Erik Prozes

Uues valitsuses hakkab olema ka riigihalduse minister, kes tuleb Reformierakonna ridadest. Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees Jaak Aaviksoo selgitas, et riigihalduse minister hakkab tegema tihedat koostööd rahandusministriga, kes tuleb IRLi ridadest.

Jaak Aaviksoo selgitas, et riigihalduse minister hakkaks töötama rahandusministeeriumi juures.

«Eks see portfell tuleb sisustada. Ma ei ole suur ministriportfellide arvu suurendamise pooldaja, oleks võinud saada läbi ka väiksema arvu ministritega, aga koalitsioonilepe on sõlmitud. Ma arvan, et selle portfelli loomine ei ole ka päris kohatu. Kokku on lepitud riigireformis – see on küll üsna ebamäärane veel, aga kui uus minister koos peaministri ja rahandusministriga suudavad formuleerida riigireformi sisu ja selle ka ellu viia, siis ma arvan, et selle portfelli loomine on täiesti asja ette läinud,» kommenteeris Aaviksoo.

Reformierakonda kuuluva siseminister Hanno Pevkuri sõnul hakkab riigihalduse minister tegelema riigihalduse ja riigireformi teemaga, muu hulgas haldusreformi, bürokraatia vähendamise ja riigi parema toimimisega.

«Riigihalduse ministri vastutusvaldkonda langeb ka näiteks teema, et valitsussektori töötajate arv peab olema korrelatsioonis tööealise elanikkonnaga,» tõi Pevkur näiteks.

Ta märkis, et riigipidamise muudatusteks ja haldusreformi läbiviimiseks on vaja poliitilist vastutust ja inimest, kes sellega poliitiliselt igapäevaselt tegeleks.

IRL vastutab keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri portfellide eest.

«Ma arvan, et need portfellid on üsna vastutusrikkad, ma loodan, et me leiame väärt kandidaadid nendele kohtadele,» kommenteeris Jaak Aaviksoo, kes lisas, et erakonnas on enam-vähem kokkulepe olemas, millised inimesed neid kohti võiksid täita.

Tehnikaülikooli rektoriks kandideeriv Aaviksoo toonitas, et on TTÜ-le lubanud, et kui ta osutub valituks, siis ta kindlasti hakkab rektorina tööle. Seega oleks tema kinnitusel vastutustundetu ka praegu ühelegi ministrikohale kandideerida. «Ma ise ei kandideeri ühelegi portfellile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles