Haridustöötajaid pahandab, et koalitsioonileppes pole konkreetseid lubadusi õpetajate palgatõusuks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti haridustöötajate liidu esimees ja füüsikaõpetaja Reemo Voltri.
Eesti haridustöötajate liidu esimees ja füüsikaõpetaja Reemo Voltri. Foto: Sille Annuk

Uues koalitsioonileppes ei ole konkreetsete numbritega lubadust õpetajate palgatõusuks, Eesti haridustöötajate liidu esimehe Reemo Voltri sõnul on selline info halb üllatus, sest kõik kolm valitsusliidu erakonda lubasid oma valimisprogrammides õpetajatele selgete numbritega palgatõusu.

Veel paar päeva tagasi teatasid kõik kolm valitsusläbirääkimistel osalevate erakondade esindajat Õpetajate Lehe veergudel, et õpetajate palgatõus läheb konkreetse protsendimääraga valitsusleppesse, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Hariduse töörühmas lepiti kokku, et õpetajate keskmine palk viiakse 120 protsendini Eesti keskmisest palgast aastaks 2019. Kui läbirääkimistel jõuti aga kulude ja tulude ridadeni, siis visati valitsusleppest välja konkreetsete numbritega lubadused õpetajate palgatõusule.

«Tundub jällegi nii, et enne valimisi lubatakse ja pärast valimisi läheb nii nagu alati - et loll on see, kes valimiseelseid lubadusi usub,» tõdes Voltri, kes ütles, et ei nõua palgatõusu lihtsalt niisama, vaid kardab Eesti õpetajaskonna väljasuremist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles