Indrek Tarand: see on stagnatsiooni valitsuskoalitsioon

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XIII Riigikogu avaistung
XIII Riigikogu avaistung Foto: Viktor Burkivski

Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand leidis, et vana kolmikliidu partneritte vahel sõlmitav koalitsioon saab olema stagnatsiooni valitsusliit.

«Midagi olulist ette võtta ei osata ning tekib oht, et 2019. aastal saame näha väljastpoolt establishmenti tulevat ideoloogiliselt laetud protestiparteid nagu mujalgi Euroopas,» rääkis Tarand TV3 saates «Õhtu».

«Koalitsiooni tulevik ja tugevus saab selgeks pärast juunikuiseid IRLi ja SDE «parteipäevi»,» rõhutas analüütik Ahto Lobjakas, kelle sõnul annavad koalitsiooni tervisest aimu otsused, mida nende erakondade suurkogud langetavad.    

«Taavi Rõivas on ses mõttes üle mängitud, et mõlemal ta partneril on tuumanupp, sest kui üks neist lahkub, siis on mäng katki. Isegi kui sa oled Rosimannus, siis sa mängid nende kaartidega, mis sul käes on, ja käes on neil üllatavalt kehvad kaardid,» tõdes Lobjakas.

Lobjakas rõhutas ka, et Rõivas ei kontrolli 100 protsenti oma erakonnas toimuvat.

«Reformierakonnal on vesi ahjus ja ainus lootus on rõhuda instinktidele, et IRLi ja SDE parteiladvikud tahavad mõned tipud valitsusse istutada, mis vabastaks omakorda riigikogukohad järgmistele parteilastele, et see toiduahela peale apelleerimmine on nende ainus kaart,» leidis Tarand.

IRLi tulevikust rääkides, pakkus ta, et koalitsiooni minek võib erakonnast veel mõned inimesed Vabaerakonda viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles