Rõivas: Ligi viskas kõnelustest rääkides aprillinalja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi ja Taavi Rõivas
Jürgen Ligi ja Taavi Rõivas Foto: Martin Ilustrumm / Postimees

Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase sõnul tegi erakonna aseesimees Jürgen Ligi aprillinalja, kui avaldas Vikerraadiole antud intervjuus heameelt, et kõnelustel on saavutatud vähemalt nii palju, et sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski astub valitsusest tagasi.

Rõivas ütles täna Postimehele, et saab aru, et kui Ligi nalja teeb, siis seda naljaks ei peeta. «Jürgen, kes on väga tõsise näoga tihti, on tegelikult väga hea huumorisoonega ja see Jürgeni uudis oli Vikerraadioga kokku lepitud nali loomulikult,» kinnitas ta.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles nalja kommenteerides, et kui see oli naljana mõeldud, siis oli see sobimatu. Läbirääkimistel tema sõnul see jutuks ei tulnud, küll aga koridoris. «Jürgen Ligi tundis ennast ilmselgelt halvasti,» lisas ta.

Ligi ütles täna Vikerraadiole antud intervjuus, et tahtmist kolme erakonna vahel võimuliit moodustada on selgelt vähemaks jäänud. «Neli nädalat oleme koos istunud ja mõnest näost vaatab küll vastu see, et kas tahame veel sama seltskonnaga neli aastat koos istuda,» kommenteeris Ligi kuuldusi kõneluste tupikusse jooksmisest, vahendas ERRi uudisteportaal.

Peamine probleem on Ligi sõnul üldine suur tüdimus, millele lisanduvad erimeelsused: vaated lähevad väga lahku ja vastuolud on keerulised. Ta märkis, et sotsidega on Reformierakonnal kogu aeg majanduspoliitikas, maksunduses, kodakondsus- ja keelepoliitikas erimeelsused olnud. «Nii palju me saavutasime, et Ossinovski astub tagasi valitsusest,» rõõmustas Ligi intervjuus eilse spekulatsiooni üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles