Indrek Tarand: Reformierakonnal on alati üks valekaart varrukas

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu 13. koosseis kogunes täna, 30. märtsil oma esimesele istungile, mille avas president Toomas Hendrik Ilves.
Riigikogu 13. koosseis kogunes täna, 30. märtsil oma esimesele istungile, mille avas president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

Europarlamendi saadiku Indrek Tarandi sõnul on kuu aega näidanud, et koalitsioonikõnelusi pidanud erakondade vahel väga suurt armastust või usaldust ei ole ning kui koalitsioon sünnib, siis teineteist umbusaldades.

«Eks need tänased kokkulepped tulid ka väga pika hambaga, sest Reformierakond esmakordselt oma valitsemise ajaloos on olukorras, kus tema annab midagi ära ja tal ei ole sajaprotsendilist kindlust, et teised annavad sama vastu,» rääkis Tarand saates «Ringvaade», vahendas ERR Uudised.

Erakonnad, kes on kõnelusi pidanud, tunnevad tema sõnul teineteist läbi ja lõhki. «Ja teavad, et praegu valitsust moodustaval erakonnal on alati üks valekaart varrukas. Eks see umbusk on vägagi põhjendatud.»

«Me teame, et silma pilgutamata erakond, kes ütleb, et ei tee kunagi Keskerakonnaga valitsust, on seda kaks korda teinud, mitte ükski teine erakond ei ole, silma pilgutamata võib Keskerakond loobuda mistahes maksulubadusest, teist tüüpi erakondadel nagu sotsiaaldemokraadid, IRL ja eriti Vabaerakond – nendel on oma põhilubadustest märgatavalt raskem iseendaks jäädes loobuda,» kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles