Aadu Must: ma ei näe, et Keskerakonnas käiksid jooned või eriarvamused eesti-vene telge mööda

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must.
Aadu Must. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Edgar Savisaare pikaaegne sõber ja parteikaaslane Aadu Must ütles intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et tema nägemist mööda ei ole Keskerakonnas kahte leeri, vaid on meeskond, kus näiteks Yana Toom ja mitmed teised tunnetavad hästi oma nišši.

Täna on Keskerakonna juhatus, on siis oodata Keskerakonna-sisest eesti ja n-ö vene leeri vastasseisu?

Nähtavasti oleks seda küsimust parem esitada Mihhail Stalnuhhinile, Mihhail Korbile, mina saan öelda vaid seda poolt, mida mina näen, aga äkki olen ma naiivne lumehelbeke ja humanitaar, ma ei näe, et jooned erakonnas ja eriarvamused käiksid seda telge mööda, olen veendunud, et kõik need, kes on jõudnud erakonna juhatusse ja on ka riigikogu fraktsioonis, oskavad mõelda mitte rahvusrühma skaala järgi, vaid laiemalt poliitiliselt, minu kogemus ütleb, et see on nii.

Kas Keskerakonna juhtimise võiks lähiajal üle võtta viimaste valimiste suur häälemagnet Yana Toom?

Yana Toomil on oma nišš ja see nišš on suunatud just vene rahvusvähemuste õiguste kaitsele, ma ei arva, et see on tarbetu või vaenulik tegevus, tasakaalu tuleb alati hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles