Rõivas: alkoholi- ja tubakaaktsiisi hüppelist tõusu pole ette näha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi võimukõnelustel ei ole maksuküsimustes veel kokkuleppeid tehtud, kinnitas Reformierakonna esimees Taavi Rõivas, et alkoholi- ja tubakaaktiisi hüppelist tõusu ei kavandata.

Rõivas ütles täna ajakirjanikele, et Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu esindajad lepivad maksuküsimused kokku kõige lõpus ja kokkulepetest räägitakse siis, kui kogu koalitsioonilepe on koos.

Tema sõnul kaaluvad läbirääkijad väga erinevaid võimalusi, et leida ühelt poolt katteallikaid tööjõumaksude langetamisele ja muudele olulistele lubadustele, kuid teisalt muuta õiglasemaks kogu maksukeskkonda. «Ma ei hakkaks spekuleerima erinevate ideede üle, mida avalikkuses on käsitletud kui võimalikke katteallikaid, praegu ei saa küll öelda, et need kuidagimoodi veel lukus oleksid või otsustatud,» ütles ta.

Küll märkis ta, et väga põhjalikult on kõnelustel arutatud alkoholi- ja tubakaaktsiisi tõstmist. «Aktsiisitõusud umbes sarnases graafikus, nagu nad on ka seni olnud, võib eeldada, et jätkuvad. Samas mingit väga suurt kiirenemist või midagi sellist alkoholi ja tubaka puhul ette näha ei ole. Seda mitte niivõrd poliitilistel põhjustel, kuivõrd seetõttu, et kui liiga kiiresti aktsiisimäärasid tõsta, siis tegelik laekumine võib hoopis väheneda,» rääkis Rõivas.

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu lisas, et maksustamisest rääkides peavad erakondade esindajad kõnelustel täiendavate maksustamisvõimalustena silmas tarbimist, saastamist või pahesid. «Üldine lähtekoht on see, et maksukoormus peab alanema, mitte kasvama,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles