Simson: Vabaerakond võib langeda surve alla

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esimees Kadri Simson usub, et Vabaerakond sai aru, et togimine ja kiusamine jääks teda saatma, kui ta läheb väiksemaks partneriks Reformierakonna valitsusse.

«Ju siis väike värske erakond sai aru, et togimine ja koolikiusamine jääb teda saatma, kui ta läheb väiksemaks partneriks valitsusse,» rääkis Simson TV3 uudistesaatele. Ta lisas, et oleks siiski eeldanud, et Reformierakond soovib maine parandamise nimel koostööd Vabaerakonnaga.

«Vabaerakond oma puhta mainega oleks olnud viigileheks ka Reformierakonna poliitika jätkumisele. Teod näitavad, et Reformierakond neid oma laua taha ei tahtnud,» rääkis Simson, kes usub, et Vabaerakond võib valijate surve alla sattuda. «Sest öeldakse, et teie peale sai pandud nii palju lootust, et te muudate poliitika paremaks. Pole välistatud, et nädala jooksul jõuavad nad ümber mõelda.»

Sots Rainer Vakra ütles, et läbirääkimised algavad sisuliselt nullist. Ta lisas, et tal on kahju, et Vabaerakond välja jääb, sest valijad näitasid, et soovivad muudatusi.

Samas nentis Vakra, et selgelt oli näha, et neli erakonda omavahel kokku ei lepi. «Käis selgelt mäng selle peale, et kes on esimene, kes laua tagant püsti tõuseb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles