Video: Parts ei nõustu läbikukkumise väitega

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juhan Parts ütles IRLi volikogul Türil, et erakond on valimistulemusi kolm nädalat analüüsinud ning jõudnud järeldusele, et neil oli väga hea kampaania, programm ja inimesed, aga ühiskond ootas uusi erakondi.

«Arvasime, et põhiküsimus Eesti jaoks peaks olema täna majandusareng ja majandusega seonduv, see oli meie põhiline fookus, aga teatud hulk Eesti inimesi tahtis näha uusi erakondi. Oleks pidanud selle peale rohkem suvel mõtlema,» ütles Parts, et ei osanud uute tulijate suurt toetust ette näha.

Partsi hinnangul oli ta päris heas vormis ning erakond oli valmis võtma suuremat vastutust, kui Eesti inimesed toetasid. Samas tunnistas IRLi peaministrikandidaat, et tunneb enda peal vastutust, et erakond ei saanud paremat tulemust. Erki Noole väitega justkui peaministrikandidaat «feilis» ehk läbi kukkus, Parts ei nõustu. 

Parts ei osanud pakkuda, kellest võiks saada uus IRLi esimees. «Pärast tänast otsust peaks need inimesed, kes näevad ennast erakonna uue juhina, hakkama erakonna sees endale toetust otsima. Mina ise kindlasti ei kavatse kandideerida. Saame näha, kes kandidaadid saavad olema ja eks ma siis kujundan oma seisukoha,» selgitas Parts.

Täna kell 12 algas Türi kultuurimajas Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu. Päevakorras on kolm teemat: riigikogu valimiste kokkuvõtted, ülevaade koalitsioonikõnelustest ning ettepanek suurkogu kokkukutsumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles