Galerii: IRL arutles Türil valimistulemuste üle

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Türi kultuurimajas Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu. Päevakorras oli kolm teemat: riigikogu valimiste kokkuvõtted, ülevaade koalitsioonikõnelustest ning ettepanek suurkogu kokkukutsumiseks. 

Helir-Valdor Seeder ütles Postimehele, et valimistulemuste analüüsist jäi kõlama see, et ootused olid loomulikult suuremad kui tegelik valimistulemus.

«Kui üldistada seda arutelu, siis kindlasti võib öelda, et IRLilt oodatakse rohkem väärtustepõhist poliitikat ja seda, et me valimiste eel oleks pidanud kindlalt avama enda poliitika puhul spektrit palju laiemalt, kui me seda tegelikult tegime,» ütles Seeder ja lisas, et üksikutele teemadele ja isikutele keskendumise asemel oleks erakond pidanud näitama «palju pikemat pinki» ja keskenduma enam hoiakutele, mis puudutavad rahvuslikku julgeolekut ja omariikluse teemat.

Samuti nõustus Seeder Partsi seisukohaga, et alahinnati uute tekkivate erakondade võimalusi ja et nad ületavad valimiskünnise. Nigelas tulemuses oli tema sõnul oma roll ka kampaania tehnilises pooles, mis polnud väga õnnestunud.

Samas võetakse Seederi sõnul seda kõike kui õppetundi, mis saab olema aluseks ja impulsiks edasiminekul. «Tuleb teha vajalikud järeldused, pöörduda tagasi oma juurte ning põhimõttelise poliitika poole. Kindlasti oleme valmis oma püsivalijaskonna tagasi võitma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles