Valimiskomisjon: ametite ühildamatus tekib alles ametivande andmisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keskerakonna fraktsiooni algatatud olulise tähtsusega riiklik küsimuse arutelu: põhiõiguste ja vabaduste riived Eestis ning kaitsepolitseiameti ja prokuratuuri olukorra analüüs.
Eesti Keskerakonna fraktsiooni algatatud olulise tähtsusega riiklik küsimuse arutelu: põhiõiguste ja vabaduste riived Eestis ning kaitsepolitseiameti ja prokuratuuri olukorra analüüs. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu liige saab töökohustusi täitma asuda alles ametivande andmisel, alles vande andmise järel võib tekkida olukord, kus ametid on ühitamatud, selgitas vabariigi valimiskomisjoni esindaja.

Vabariigi valimiskomisjon registreerib riigikogu liikmed ning kuulutab riigikogu valimiste tulemused välja esmaspäeval ning otsus jõustub Riigi Teatajas avaldamisele järgneval päeval, ütles BNSile vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja

Kui riigikokku pääsenu soovib oma kohast parlamendis loobuda, peab ta esitama isikliku avalduse. Kui riigikokku pääsenu ei saa ametivannet anda, jääb ta ikkagi riigikogu liikmeks. Samas oma kohast loobumiseks riigikogulastele tähtaega seatud ei ole.

«Enne, kui ta [riigikogu liige] ametivannet ei anna, ei saa ta ka oma töökohustusi riigikogu liikmena täita. Erinevate ametite ühitamatus tekib ametivande andmisel,» ütles pressiesindaja.

Keskerakonna esimees, Tallinna linnapea Edgar Savisaar kogus riigikogu valimistel 25 072 häält. Sel nädalal sattus Savisaar aga haiglasse ning on praegu kriitilises seisundis Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivravi osakonnas. Erakonna teatel on tegu raske infektsioonhaigusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles