Erakonnad uurivad kõneluste jätkamise võimalusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles täna pärast kohtumist Reformierakonna esimehe Taavi Rõivasega, et täna räägitakse üks ühele nii peaministri kui ka teiste erakondade juhtidega ja proovitakse aru saada, mis suunas ja kas on võimalik edasi minna.

«Sotsiaaldemokraadid eelistavad oma programmi ellu viia valitsuskoalitsioonis. Aga milline saab valitsuskoalitsioon olema ja millal see valmis saab, seda ei ole paraku täna veel võimalik öelda,» ütles Mikser ajakirjanikele.

Mikser kinnitas, et ühtegi kokkulepet kohtumisel ei tehtud, kuna kokkulepped peavad sündima kõigi osapoolte vahel. Küsimusele, millal võiksid konsultatsioone pidavad erakonnad kokkulepeteni jõuda, vastas Mikser, et loodetavasti võimalikult kiiresti.

«Ilma kokkulepeteta kokkulepet ei sünni,» lausus Mikser ja lisas, et kui kõnelused vahepeal päris otsa ei saa, siis kestavad need ilmselt ka järgmisel nädalal.

Valimiste järel alustasid koalitsiooni moodustamiseks konsultatsioone Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning Vabaerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles