Uudelepp: valitsuskõnelustel osalev IRL ei saa samal ajal öelda, et valimistel kukuti täielikult läbi

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp.
Agu Uudelepp. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Urmas Reinsalu lahkub juunis IRLi esimehe kohalt, sest partei kaotas valimistel üheksa kohta riigikogus, kommunikatsiooniekspert Agu Uudelepp aga juhtis tähelepanu sellele, et valitsuskõnelustel osalev erakond ei saa samal ajal tunnistada, et valimistel kukuti täielikult läbi ja kiiremas korras on vaja uut juhti.

Kommunikatsiooniõppejõud Agu Uudelepp tõi aga välja, et kui ollakse koalitsioonikõnelustel, ei saa samal ajal öelda, et kukuti päris läbi, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

«Ja kui sealt kõrvalt rääkida, et me otsime aktiivselt uut esimeest, siis on see see sõnum, et teate, meil läksid need valimised täitsa nässu, erakonna kommunikatsiooni loogika mõttes on see täiesti mõistetav, üritatakse fookus hoida pigem positiivse poole peal,» selgitas ta.

Meedias on nimetatud mitmeid nimesid, kes võiksid kandideerida IRLi esimehe kohale - näiteks Marko Pomerants, Marko Mihkelson, Jaak Aaviksoo, Margus Tsahkna, Kaia Iva, erakonna järgmise esimehe nimest ei soovi Urmas Reinsalu aga veel juttu teha.

Uudelepp tõdes, et ühe erakonna uue liidri nime enneaegne väljakäimine ei pruugi kandidaadi jaoks tegelikult kuigi edukalt lõppeda ja see on ka põhjus, miks parteijuhid ei ole kasvatanud endale mantlipärijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles