RÜE erakorraline üldkogu toimub aprilli lõpus

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Ühtsuse Erakonna liikmed.
Rahva Ühtsuse Erakonna liikmed. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laupäeval toimunud Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) volikogu koosolekul arutati ja analüüsiti riigikogu valimiste tulemusi, kuulati ära ringkondade seisukohad tulemuste, erakonna arengu ja edasise tegevuse osas ning kinnitati ka erakonna järgmised sammud.

Volikogu võttis seisukoha, et arvestades erakonna lühikest tegutsemisaega, mittetäielikku kandidaatide nimekirja, puuduvat rahastust, üle poolte inimeste esmakordset kandideerimiskogemust ning meedia tõrjuvat hoiakut väikeste erakondade suunal – oli valimistel osalemine piisavalt julge samm, et end nähtavaks teha, teatas partei pressiesindaja.

Erakond tõi välja uusi inimesi, muuhulgas rohkem naisi poliitikamaastikule, millest ühiskond on puudust tundnud ja seda soovinud, kuid rahva valik seekord ei järginud neid soove.

Volikogu üksmeelne otsus oli jätkata erakonna arendamise ja kasvatamisega. Selleks kutsutakse kokku ka erakorraline üldkogu ning juhatus sai volikogult ülesande üldkogu ja selleks vajalike dokumentide ette valmistamiseks.

«Kiired ja lühikesed lahendused on alati lihtsamad. Lühiajalised valikud on lihtsamad ka valijale. Erakonnaga võib liituda mitmel põhjusel – oodates kiireid tulemusi, oodates lühiajalisi tulemusi või panustades pikaajalistesse tulemustesse. Meil on rõõm näha, et erakonda on jäänud toetama inimesed, kes usuvad ja töötavad pikaajalise tulemuse nimel,» ütles erakonna juhatuse liige ja volikogu aseesimees Jane Snaith. «Oleme saanud esimese kogemuse riigikogu valimisterallis, oleme endiselt olemas, samuti on toimunud erakonna ridades stabiliseerumine – kes soovivad jätkata, need on jäänud, kes on leidnud, et see tee pole nende jaoks, on lahkunud.»

Rahva Ühtuse Erakonna (RÜE) erakorraline üldkogu toimub aprilli lõpus, kus määratakse kindlaks edasine tegevuskava, ringkondade arenguplaan ning muud olulised strateegiliselt vajalikud sammud erakonna ja selle juhtimise tugevdamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles