Pevkur: järgmise nädala lõpuks ei maksa koalitsioonilepingut oodata

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimukõnelusi pidavate erakondade esindajad.
Võimukõnelusi pidavate erakondade esindajad. Foto: Liis Treimann / Postimees

Siseminister Hanno Pevkur rääkis ETVs, et koalitsioonikõnelused kulgevad rahulikus tempos ning järgmise nädala lõpuks ei maksa koalitsioonilepingut veel oodata.

«Natuke häirib kõneluste puhul, et me pole sõnastanud suuri eesmärke, oleme takerdunud liiga väikestesse detailidesse,» ütles «Foorumis» Küllike Kübarsepp Vabaerakonnast.

«Vabaerakond pole kindlasti nõus minema valitsusse, mis ei too ühiskonnas kaasa muutusi, olgu siis riigireformi teemal või majandusküsimustes,» toonitas ta.

«Eks olulisi küsimusi tuleb sõnastada, aga me ei ole väga selgelt isegi ütelnud, et mis on riigireform – mõned tahavad riigikogu teha väiksemaks, teised tahavad parteisid vähem rahastada, kolmandad tahavad haldusterritoriaalseid muudatusi, neljandad tahavad Tallinnat tükeldada – nagu te näete, see spektri vikerkaar on ikka päris uhke,» loetles Jaak Aaviksoo IRList.

Poliitiline olukord on tema sõnul täna siiski selline, et kõige tõenäolisem on ikkagi koalitsioon moodustada nelja erakonna koostöös, kuna iga kolme partneriga variant on nii ebastabiilne, et selle peale ei taha Aaviksoo hinnangul keegi välja minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles