Vabariigi valimiskomisjonile laekus kokku 16 kaebust

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimissedel
Valimissedel Foto: Raigo Pajula/PM

Vabariigi valimiskomisjon (VVK) arutas eile ning täna kokku 16 kaebuse üle.

VVK pressiesindaja ütles Postimehele, et eile komisjoni päevakorras olnud Virgo Kruve ning kaheksa Meelis Kaldalu kaebust jättis komisjon läbi vaatamata, sest need ei vastanud kaebuse tunnustele.

Seevastu Viktoria Ladõnskaja kaebus viis selleni, et VVK andis Tallinna valimiskomisjonile juhise, lugemaks täna riigikogu valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaatidele Ladõnskajale ja Sven Sesterile antud hääled üle. Häälte ülelugemise tulemusena tegi Tallinna valimiskomisjon seitse muudatust.

Esialgsetel andmetel pääseb riigikokku Ladõnskaja, kes sai pärast häälte lugemist 1393 häält, Sester 1392. See tähendab, et Sester kaotas kaks häält, Ladõnskaja häälte arv jäi aga samaks.

Täna kavas olnud kuuest kaebusest ei võetud arutlusele kaht ning ülejäänud neli jäid erinevatel põhjustel rahuldamata.

Kui kaebaja ei ole rahul VVK otsusega, on tal õigus pöörduda riigikohtusse, millel on aega kaebusi läbi vaadata seitse tööpäeva.

Valimistulemused saab VVK välja kuulutada pärast seda, kui kõigi esitatud kaebuste kohta on tehtud lõplikud otsused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles