Vabariigi valimiskomisjon pöördus libateate pärast politseisse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Vabariigi valimiskomisjon palub politseil uurida öösel saadetud libateadet, milles kutsuti ajakirjanikke kajastama täna valimiskomisjonis toimuvat valimiskaebuste arutelu.

Öösel kella 2.45 ajal tuli vabariikliku valimiskomisjoni nime kandnud aadressilt valimiskomisjon@mail.ee pressikutse, milles kutsuti ajakirjanikke kell 15 valimiskomisjoni ruumesse, kus toimub valimiskaebuste arutelu.

«Sertifitseerimiskeskus kinnitab, et hiljutise andmeleke analüüsi tulemusel pole Eesti e-valimiste turvalisus ohus. Palun osaleminevõimaluse korral eelnevalt kooskõlastada aadressil info@vvk.ee või telefonil 631 6540,» seisis teates, millele oli lisatud viide aadressile https://sk.ee/uudised/runnakud-gemalto-vastu-ei-ohusta-mobiil-id-turvalisust/.

Vabariigi valimiskomisjoni meedianõunik Kristi Kirsberg kinnitas täna, et «vabariikliku valimiskomisjoni» öösel saadetud pressikutsel ei ole vabariigi valimiskomisjoniga mingit seost. Teate uurimiseks tegi komisjon täna ka politseile avalduse, ütles Kirsberg Postimehele.

Vabariigi valimiskomisjon arutab riigikogu valimiste kohta esitatud valimiskaebusi nii täna kui homme kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles