Jüri Ratas: valimiste järel jätkab parlamendis viis erakonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigikogu keskerakondlasest aseesimees Jüri Ratas ennustab tuleva aasta märtsis toimuvatel valimistel viie erakonna pääsemist parlamenti.

«Ma julgeks öelda, et riigikogus saab olema pärast 6. märtsi neli pluss üks erakonda. Kes see üks on, on praegu raske prognoosida, aga neli suuremat erakonda on riigikogus kindlasti edasi ja eks nad kõik loodavad oma positsioone tugevdada,» ütles Ratas BNSile antud intervjuus.

Keskerakond on tema sõnul eesmärgiks seadnud pääseda valitsusse ja moodustada partneri või partneritega koalitsioon, kus partei ideed leiaksid võimalikult palju kandepinda. «Kohtade arv on ainult üks vahend. Palju neid olema peab, see on ennustamine ja see vastus väga palju ei anna,» lausus ta.

Ratase sõnul on erakonna valimisplatvormis kindlasti kajastatud astmelise tulumaksu idee. «Astmelise tulumaksu sisu toetavad ka sotsiaaldemokraadid, nii et kindlasti sel puhul me näeme nendes partnerit,» ütles ta, välistamata samas võimalust, et tulevikus õnnestub vastav seadus vastu võtta koos mõne paremparteiga.

Ratase sõnul peab erakond oluliseks ka omavalitsuste reformi elluviimist, milleks tuleb  eelnevalt tema sõnul lahti kirjutada omavalitsuste funktsioonid ja see, millise kvaliteediga neid täita. «See on standardite lahtikirjutamise tee, mille tulemusel peaks selguma, millised omavalitsused on elujõulised ja missugused mitte,» märkis ta.

Samuti tuleks Ratase sõnul kaaluda ettevõtete kasumi maksustamist. «Ma ei arva, et see peaks olema samas määras, mis on praegu füüsilise isiku tulumaks. Kui täna on see 21 protsenti, siis ettevõtete kasumi maksustamisel peaks protsent olema tunduvalt väiksem, kas see on siis neli või viis protsenti,» lausus ta.

Lisaks soovib partei Ratase sõnul võimalikult paljudele tasuta kättesaadavaks muuta kõrghariduse ning riigieelarvesse tagasi tuua koolide pikapäevarühmade toetuse.  Ka on novembris või detsembris valmivas valimisprogrammis tema sõnul olulisel kohal võitlus tööpuudusega ja uute töökohtade loomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles