Talvik: kui 4 partnerist 3 toetavad haldusreformi, peaks seda saama teha

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Vabaerakonna häältemagnet Artur Talvik leidis, et kui tõesti tekib neljast jõust koosnev valitsusliit, mille kolm partnerit toetavad haldusreformi, peaks see ju olema teostatav.

«Koalitsioonikonsultatsioonidel on meie kindlad punased jooned, millest me ei tagane, demokraatia pakett, täpsemalt siis erakondade seaduse muutmine, ennekõike rahastamise muutmine, et see ei toimuks enam nii massiliselt riigieelarvest, ka valimiskampaania ülemise lae seadmine ja palju muid punkte veel,» loetles Talvik ETV saates «Kahekõne».

«Edasi haldusreform, kohaliku omavalitsuse korraldus ja rahastamine - need kõik on riigireformi küsimused suuresti,» leidis ta.

«Kui tekib neljast erakonnast koosnev koalitsioon ja kolm sellest soovivad haldusreformi, siis peaks ju saama seda teha,» arvas Talvik.

«Kui meie põhipositsioone arvesse ei võeta, siis istume rahulikult opositsiooni,» rääkis värske riigikogu liige Artur Talvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles