Vaata, kuidas vaatad — raske on

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakondlased korrastasid eile enne partei juhatuse koosolekut nõupidamisruumi. Kaasa lõid ka Krista Aru (paremalt) ja Aimar Altosaar.
Vabaerakondlased korrastasid eile enne partei juhatuse koosolekut nõupidamisruumi. Kaasa lõid ka Krista Aru (paremalt) ja Aimar Altosaar. Foto: Liis Treimann

Kolmikliit võib sündida küll, aga esmalt mitte valitsuse tasandil – omavahel püüavad selja kokku panna Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Vabaerakond, et olla Reformierakonnale võimukõnelustel vääriline vastane. Miks mitte neid isegi vähemusvalitsusse lükata?

«Vaata, kuidas vaatad – raske on,» oli tõdenud valimiste võitja Reformierakonna juht Taavi Rõivas esmaspäeva hommikul pärast valimistulemustest ärkamist. Ülearu rõõmus polnud meel tegelikult peale Vabaerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ka kellelgi teisel.

IRL otsib lootusetult kesises valimistulemuses süüdlast ning on leidnud selle peamiselt iseenda seest: vale oli valimissõnum ja kogu kampaania taktika. Kuu lõpus koguneb erakonna volikogu, kus tuleb suure tõenäosusega jutuks ka võimalik erakonna juhi vahetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles